Sípia ofegada

imatge de recurs
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: L'avi Pau, Cunit

INGREDIENTS

  • 800 g de sípia neta (amb aletes i potes)
  • 1 ceba grossa
  • 2 tomàquets madurs
  • 300 g de patates
  • 2 alls pelats
  • julivert
  • 2 bossetes de safrà
  • 1 copa de vi blanc
  • oli d'oliva
  • aigua
  • sal
  • allioli

PREPARACIÓ

Comenceu daurant els alls en una cassola per fer la picada i reserveu-los.
En aquesta mateixa cassola, poseu-hi la ceba tallada i el tomàquet també tallat i sense llavors, la sípia trossejada i el vi blanc. Incorporeu-hi el julivert i deixeu-ho mitja hora a foc baix fins que s'hagi reduït gairebé tot el vi. Aleshores afegiu-hi la picada feta amb els alls daurats i el safrà. Tapeu-ho. Mentrestant esqueixeu les patates i introduïu-les a la cassola. Apugeu el foc, rectifiqueu de sal si fa falta i passats 15 minuts tindreu el plat enllestit.
Anar al contingut