Sípia ofegada
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: L'avi Pau, Cunit
INGREDIENTS
- 800 g de sípia neta (amb aletes i potes)
- 1 ceba grossa
- 2 tomàquets madurs
- 300 g de patates
- 2 alls pelats
- julivert
- 2 bossetes de safrà
- 1 copa de vi blanc
- oli d'oliva
- aigua
- sal
- allioli
PREPARACIÓ
Comenceu daurant els alls en una cassola per fer la picada i reserveu-los.
En aquesta mateixa cassola, poseu-hi la ceba tallada i el tomàquet també tallat i sense llavors, la sípia trossejada i el vi blanc. Incorporeu-hi el julivert i deixeu-ho mitja hora a foc baix fins que s'hagi reduït gairebé tot el vi. Aleshores afegiu-hi la picada feta amb els alls daurats i el safrà. Tapeu-ho. Mentrestant esqueixeu les patates i introduïu-les a la cassola. Apugeu el foc, rectifiqueu de sal si fa falta i passats 15 minuts tindreu el plat enllestit.
En aquesta mateixa cassola, poseu-hi la ceba tallada i el tomàquet també tallat i sense llavors, la sípia trossejada i el vi blanc. Incorporeu-hi el julivert i deixeu-ho mitja hora a foc baix fins que s'hagi reduït gairebé tot el vi. Aleshores afegiu-hi la picada feta amb els alls daurats i el safrà. Tapeu-ho. Mentrestant esqueixeu les patates i introduïu-les a la cassola. Apugeu el foc, rectifiqueu de sal si fa falta i passats 15 minuts tindreu el plat enllestit.