Sípia estofada amb cigrons

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Jordi Manubens
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Cal Pep, Barcelona

INGREDIENTS

  • 800 g de sípia neta
  • 2 cebes de Figueres
  • 1 tassa de salsa de tomàquet cuita
  • 300 g de cigrons bullits
  • fumet
  • 1 fulla de llorer
  • Per a la picada:
  • avellanes
  • ametlles
  • 4 grans d'all
  • all i julivert
  • sal

PREPARACIÓ

Per fer la picada, poseu en un bol els grans d'all, les avellanes, les ametlles, l'all i julivert picat i la sal i tritureu-ho tot amb un morter.
A continuació, en una paella amb oli abundant confiteu la ceba picada a foc molt suau. Quan estigui ben daurada, poseu-la en una cassola, juntament amb la sípia tallada a trossos i la fulla de llorer i deixeu-ho coure tot junt durant uns minuts. Després, poseu-hi la salsa de tomàquet, remeneu-ho bé, i deixeu-ho coure durant 15 minuts. Tot seguit, afegiu-hi la picada i el fumet i deixeu-ho coure durant uns 35 minuts. Finalment, poseu-hi els cigrons i deixeu-ho coure tot junt durant 5 minuts més.

I ja per acabar, emplateu l'estofat de sípia i cigrons.