Sípia bruta a la planxa

  • Programa: La cuina de l'Isma
  • Cuiner: Isma Prados
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • Sípia bruta a la planxa
  • (per a 2 persones)
  • 1 sípia
  • julivert
  • 2 grans d'all
  • oli d'oliva
  • cibulet

PREPARACIÓ

1. Posem una planxa al foc i la deixem fins que estigui ben calenta. Hi posem un rajolí d'oli.

2. Separem les potes de la sípia i tallem la beina en dauets per controlar millor el temps de cocció. El de la beina és bastant inferior al de les potes i les cocotxes. Esperem que es vagin coent durant tres o quatre minuts. No hi posem sal, perquè faria que la sípia perdés aigua.

3. Piquem all i julivert. Ho posem en un got i ho cobrim amb oli. Ho reservem.

4. Quan ja tenim la sípia una mica enrossida, la traiem de la planxa. A sobre de la glaça que ha deixat la sípia, hi aboquem l'oli amb l'all i el julivert. Aixafem bé la bossa que teníem de la sípia i deixem que es rosteixi tot plegat.

5. Ara només ens queda salsar la sípia, que ja tenim al plat. Bon profit!