Sípia amb tinta
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Bar Pinotxo, Barcelona
INGREDIENTS
- 2 sípies de platja de 800 g
- 1 ceba de Figueres
- 2 tomàquets madurs
- 2 grans d'all
- 1 cullerada de julivert
- pa mullat amb llet
- oli d'oliva
- sal i pebre
- 200 g d'arròs basmati
PREPARACIÓ
Poseu la sípia en una paella ben calenta perquè li surti tota l'aigua, i reserveu la sípia i l'aigua en diferents plats.
A la mateixa paella sofregiu la ceba, poseu-hi l'all i el julivert i deixeu-ho fins que estigui ben fregit. A continuació, poseu-hi el tomàquet triturat i quan comenci a separar-se, tireu-hi el pa remullat amb la llet per espessir-ho. Passats uns minuts, poseu-hi la salsa de la sípia i la tinta. Remeneu-ho i poseu-hi l'aigua i la sípia que heu reservat abans. Deixeu-ho a foc lent durant 20 minuts. Per a l'acompanyament, primer renteu l'arròs 3 vegades amb aigua freda. Bulliu-lo amb el doble de volum d'aigua freda, i quan estigui fet, retireu-lo del foc i deixeu-lo tapat durant 10 minuts.
A la mateixa paella sofregiu la ceba, poseu-hi l'all i el julivert i deixeu-ho fins que estigui ben fregit. A continuació, poseu-hi el tomàquet triturat i quan comenci a separar-se, tireu-hi el pa remullat amb la llet per espessir-ho. Passats uns minuts, poseu-hi la salsa de la sípia i la tinta. Remeneu-ho i poseu-hi l'aigua i la sípia que heu reservat abans. Deixeu-ho a foc lent durant 20 minuts. Per a l'acompanyament, primer renteu l'arròs 3 vegades amb aigua freda. Bulliu-lo amb el doble de volum d'aigua freda, i quan estigui fet, retireu-lo del foc i deixeu-lo tapat durant 10 minuts.