Sípia a la bruta

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: David Contreras
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys de 30 minuts
  • Restaurant: Infinit, Vilanova i la Geltrú

INGREDIENTS

  • 2 sípies (un kg)
  • julivert
  • 2 alls
  • 6 tomàquets madurs
  • 2 cebes
  • 5/6 patates de mida mitjana
  • 1 got de vi blanc
  • pebre blanc
  • aigua
  • 1 fulla de llorer
  • oli d'oliva
  • allioli
  • 1 porció de xocolata negra ratllada (opcional)

PREPARACIÓ

Per començar, poseu la sípia en un cassó amb aigua freda i deixeu-la coure fins que arrenqui el bull.

Seguidament, talleu-la a daus, poseu-la en una cassola juntament amb la ceba tallada a daus, el tomàquet tallat a daus, els alls laminats, el llorer, les patates pelades i esqueixades, un raig d'oli, el vi blanc, el pebre i l'aigua, tapeu la cassola i deixeu-la coure.

Quan ja estigui cuita, afegiu-hi la xocolata picada, retireu-ho del foc, remeneu-ho bé i deixeu-ho reposar uns minuts.

I ja per acabar, poseu una mica d'allioli al fons del plat i poseu-hi les patates amb sípia a sobre i guarniu el plat amb una mica de julivert picat.
Anar al contingut