Sípia "a la bruta" amb cloïsses i allioli

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Xavier Sender
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: Fonda España

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 3 sípies de platja
  • 3 cebes
  • 1 pebrot vermell
  • 5 patates
  • 250 g cloïsses
  • polpa de nyora concentrada
  • 2 l de fumet de peix
  • allioli
  • sal
  • pebre en gra
  • oli d'oliva

PREPARACIÓ

Per començar, en una paella amb una mica d'oli sofregiu la ceba picada. Quan estigui transparent, afegiu-hi el pebrot vermell tallat a dauets i deixeu-ho sofregir tot junt durant mitja horeta. Passat aquest temps, poseu-hi la polpa de la nyora, remeneu-ho bé, deixeu-ho coure un parell de minuts, afegiu-hi també la sípia tallada a trossos i la seva melsa i deixeu-ho coure tot junt durant uns 30 minuts.

Mentrestant, poseu a escalfar el fumet de peix, peleu les patates i talleu-les irregular-ment.

A continuació, quan la sípia ja estigui tova, afegiu les patates al guisat, mulleu-lo amb el fumet de peix, rectifiqueu-ho de sal i pebre i deixeu-ho coure fins que les patates quedin cuites. Tot seguit, poseu-hi les cloïsses, deixeu-les coure un parell de minuts, retireu-ho del foc, afegiu-hi l'allioli i remeneu-ho bé per anar-ho lligant.

I ja per acabar, serviu el guisat en una sopera.