Silpancho cochabambino (Plat combinat bolivià) - Cochabamba, Bolívia

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Miguel Esquirol, Barcelona

INGREDIENTS

  • bistecs de vedella
  • patates
  • arròs
  • farina de galeta
  • aigua
  • oli

PREPARACIÓ

Poseu un cassó al foc amb aigua i sal per coure l'arròs. La proporció sol ser d'una mida d'arròs per dues d'aigua. Deixeu coure l'arròs fins que hagi absorbit tota l'aigua, ja que no ha de quedar gens caldós.
Bulliu les patates amb pell; després peleu-les i talleu-les a rodanxes d'un dit de gruix. En una paella amb una mica d'oli, enrossiu-les lleugerament dels dos costats i reserveu-les.
En una altra paella, fregiu els bistecs de vedella prèviament enfarinats. Un cop fregits, saleu-los al vostre gust.
Feu un ou ferrat per persona.
Serviu-ho posant a cada plat un llit d'arròs bullit i el bistec a sobre; al damunt un parell de cullerades de sarsa (vegeu recepta a part) i al costat unes quantes patates.