Silke kazoka (Arengades en abric o Pastís d'arengades) - Letònia

  • Programa: Karakia
  • Cuina: Anete Bandone, Santa Coloma de Gramenet

INGREDIENTS

  • patates
  • pastanagues
  • arengades
  • ceba
  • maionesa
  • krejums (crema agra)
  • remolatxa
  • ou dur

PREPARACIÓ

Bulliu les patates senceres i les pastanagues en aigua amb sal. Un cop cuites, peleu-les i talleu-les a daus.
Peleu i talleu la ceba molt fina.
Ratlleu la remolatxa i barregeu-la amb unes quantes cullerades de crema agra (si no en teniu, podeu posar-hi crema de llet)
Retireu la pell i les espines de les arengades i talleu-les a bocins.
En una safata de mida gran i més aviat fonda, aneu posant les capes d'aquest plat: una de patata, per sobre unes quantes tires molt fines de ceba, les arengades a trossos, una capa de maionesa, una de daus de pastanaga i una de crema agra. De nou, una altra capa de patata i, per decorar, uns quants trossets d'ou dur i remolatxa ratllada.
Deixeu refredar la safata a la nevera fins a l'hora de menjar, ja que aquest plat s'ha de menjar ben fred.

Anar al contingut