Silgu rullid (Sardines) - Estònia

  • Programa: Karakia
  • Cuina: Pille Heinloo, Sabadell

INGREDIENTS

  • sardines
  • patates
  • sal
  • anet fresc
  • pebre negre
  • llimona
  • maionesa
  • ou
  • llet

PREPARACIÓ

Demaneu a la peixateria que us obrin i buidin les sardines i els tallin el cap. Renteu les sardines a raig d'aixeta. Unteu amb mantega la base i les vores d'un bol de mida alta. Enrotlleu les sardines i aneu-les col·locant tot al voltant de les vores del bol i aneu-lo omplint. Saleu les sardines al vostre gust i, per sobre, escampeu-hi força anet fresc tallat. Finalment, condimenteu-ho amb una mica de pebre negre i un raig de suc de llimona. Poseu el bol al forn. Peleu les patates i talleu-les per la meitat. Coeu-les en una cassola amb aigua i sal. En un bol amb llet, bateu-hi unes 2 o 3 cullerades de maionesa amb un ou. Traieu les sardines del forn i aboqueu-hi aquesta barreja. Torneu a posar-les al forn fins que siguin cuites. Un cop bullides les patates, escampeu-hi anet fresc trinxat per sobre i serviu-les d'acompanyament de les sardines.

Anar al contingut