Shlada d'jarda (Amanida de jardí) - Tànger, Marroc
- Programa: Karakia
- Cuina: Shaïma Benhamdouch, Barcelona
INGREDIENTS
- 100 g d'arròs
- 1 llauna de tonyina
- 4-5 barretes de peix
- 2-3 tomàquets vermells
- 1 ceba
- un tros d'enciam tipus iceberg
- olives farcides de pebrot
- blat de moro
- oli i sal
- vinagre
- maionesa
- pebre negre
PREPARACIÓ
Feu coure l'arròs en un cassó amb aigua i sal. Un cop cuit, passeu-lo una mica per aigua freda i deixeu-lo escórrer. Reserveu-lo.
Peleu els tomàquets i talleu-los a daus petits. Mireu de guardar la mica de suc que facin en manipular-los, ja que l'aprofitareu per preparar la vinagreta per amanir.
Trinxeu la ceba a llunes molt fines. Esbandiu l'enciam i talleu-lo en juliana.
Barregeu 3 o 4 cullerades de maionesa amb l'arròs. Després, afegiu-hi una llauna de tonyina esmicolada, prèviament escorreguda de l'oli que porti. Remeneu-ho.
Talleu a daus petits les barretes de peix i partiu les olives per la meitat, així és veurà el farcit i el plat quedarà més vistós.
Poseu l'arròs en un bol untat amb una mica d'oli ¿d'aquesta manera no s'hi enganxarà- i aboqueu-lo al mig de la safata de servir.
Repartiu-hi, tot al voltant, la resta d'ingredients de l'amanida, posant-los en petits munts i mirant de combinar els colors.
Amaniu-ho amb una vinagreta feta amb el suc de tallar els tomàquets, oli, vinagre, pebre negre i sal.
Peleu els tomàquets i talleu-los a daus petits. Mireu de guardar la mica de suc que facin en manipular-los, ja que l'aprofitareu per preparar la vinagreta per amanir.
Trinxeu la ceba a llunes molt fines. Esbandiu l'enciam i talleu-lo en juliana.
Barregeu 3 o 4 cullerades de maionesa amb l'arròs. Després, afegiu-hi una llauna de tonyina esmicolada, prèviament escorreguda de l'oli que porti. Remeneu-ho.
Talleu a daus petits les barretes de peix i partiu les olives per la meitat, així és veurà el farcit i el plat quedarà més vistós.
Poseu l'arròs en un bol untat amb una mica d'oli ¿d'aquesta manera no s'hi enganxarà- i aboqueu-lo al mig de la safata de servir.
Repartiu-hi, tot al voltant, la resta d'ingredients de l'amanida, posant-los en petits munts i mirant de combinar els colors.
Amaniu-ho amb una vinagreta feta amb el suc de tallar els tomàquets, oli, vinagre, pebre negre i sal.