Shirin polo (Arròs amb fruita seca i taronja) - Iran

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Nazanin Amirian, Barcelona

INGREDIENTS

  • 1 kg d'arròs basmati
  • 1/2 kg de peles de taronja o mandarina confitades
  • 100 g d'ametlles crues
  • 50 g de festucs
  • safrà en pols
  • sal
  • sucre
  • oli

PREPARACIÓ

Peleu les taronges o mandarines procurant que no quedi gens de pell blanca i amargant. Talleu les peles a tires ben fines i poseu-les a bullir com a mínim mitja hora. Renteu-les diverses vegades amb aigua freda. Poseu-les a bullir, una altra vegada, en una proporció igual de peles de taronja i de sucre, fins que agafin color. Coleu-les i deixeu-les refredar.
Bulliu l'arròs. A mitja cocció retireu-lo del foc i reserveu-lo.
Sofregiu les peles de taronja, que ja heu confitat, amb sucre i una mica de safrà. Afegiu-hi les ametlles i els festucs filetejats. Remeneu-ho bé i afegiu-hi més sucre i una mica més de safrà (si ho creieu convenient).
Poseu un altre cop l'arròs al foc i incorporeu-hi el sofregit de les peles de taronja. Tapeu l'olla i deixeu-lo coure una estona més, a foc lent.