Shahi chole (Cigrons dels reis) - Pakistan

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Fuad Khan, Barcelona

INGREDIENTS

  • 1 kg de cigrons
  • 2 cebes
  • 4 alls
  • gingebre
  • espècies (coriandre, cardamom verd i negre, canyella, pebre negre, clau)
  • curri en pols
  • bicarbonat
  • sal

PREPARACIÓ

Renteu els cigrons un parell de cops i deixeu-los en remull tota la nit.
En una cassola, poseu-hi a coure els cigrons amb la mateixa aigua del remull i afegiu-hi un parell de culleradetes de sal i un parell de bicarbonat.
En una altra cassola, sofregiu-hi la ceba tallada ben fina.
Mentrestant, feu un farcellet amb un drap de fil i les diferents espècies, que prèviament haureu aixafat, per tal de moldre-les una mica (poseu l'espècie sobre el drap, tapeu-la amb l'altra punta del drap i aixafeu-la una mica amb un corró o una mà de morter; repetiu aquesta operació amb cadascuna de les espècies).
Quan tingueu totes les espècies mòltes, lligueu les quatre puntes del drap amb un cordillet, de manera que us quedi com una bosseta, amb les espècies dins.
Quan la ceba sigui rossa, afegiu-hi el gingebre ratllat (segons en Fuad, 3 cm cúbics) i els alls picats. Remeneu-ho bé.
Desfeu el curri en pols en una mica d'aigua i aboqueu-lo a la cassola del sofregit. Remeneu-ho fins que el curri es barregi bé amb el sofregit.
Incorporeu a la cassola del sofregit els cigrons que teniu a l'altra cassola, amb l'aigua de cocció, i afegiu-hi la bosseta amb les espècies. Rectifiqueu-ho de sal i deixeu-ho fent xup-xup una mitja hora. Els cigrons queden tan bons, que d'aquest plat se'n diu "cigrons dels reis".