Shabu shabu
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Òscar Massó / Yukihiko Shidara
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys de 30 minuts
- Restaurant: Icho, Barcelona
INGREDIENTS
- 120 g de carn Wagyu a làmines fines
- 120 g de col xinesa
- 10 g de mizuna
- pastanaga
- 50 g de bolet flammulina
- 50 g de bolet xiitake
- 3 unitats de ceba tendra
- Per al brou:
- 1/2 l d'aigua
- 100 cc de sake
- 10 g de kombu
- Les salses:
- Ponzu
- 25 g de salsa de soja
- 25 g de ponzu (suc de cítric)
- 15 g de mirin
- Gomadare:
- 10 g de sake cuit
- 30 g de mirin
- 60 g de vinagre d'arròs
- 25 g de sucre
- 60 g de salsa de soja
- 00 g de pasta de sèsam blanc
- 100 g de pasta de miso mixta
PREPARACIÓ
Per començar, talleu la col i les cebes tendres a trossos, talleu els bolets flammulina, la pastanaga i la mizuna a rodanxes, i feu uns talls en forma d'estrella sobre els bolets xiitake. Un cop tallades, poseu-les totes en un plat a punt per servir-les.
A continuació, poseu les làmines de carn Wagyu en un altre plat i reserveu-les.
Per fer la salsa gomadare, poseu en un cassó el sucre, la salsa de soja, el mirin, el sake i el vinagre d'arròs i deixeu-ho coure uns minuts.
Quan el sucre estigui desfet, retireu-ho del foc, afegiu-hi la pasta de miso i la pasta de sèsam blanc, remeneu-ho amb el batedor i poseu-ho en un bol a punt per servir.
Per fer la salsa ponzu, poseu en un bol el ponzu, la salsa de soja i el mirin, remeneu-ho bé amb el batedor i poseu-ho en un altre bol a punt per servir.
I ja per acabar, poseu el fornet al mig de la taula, poseu dins la cassola l'aigua, el sake i el kombu i deixeu-ho coure, i al voltant poseu-hi els plats amb les verdures i la carn i els bols amb les salses.
A continuació, poseu les làmines de carn Wagyu en un altre plat i reserveu-les.
Per fer la salsa gomadare, poseu en un cassó el sucre, la salsa de soja, el mirin, el sake i el vinagre d'arròs i deixeu-ho coure uns minuts.
Quan el sucre estigui desfet, retireu-ho del foc, afegiu-hi la pasta de miso i la pasta de sèsam blanc, remeneu-ho amb el batedor i poseu-ho en un bol a punt per servir.
Per fer la salsa ponzu, poseu en un bol el ponzu, la salsa de soja i el mirin, remeneu-ho bé amb el batedor i poseu-ho en un altre bol a punt per servir.
I ja per acabar, poseu el fornet al mig de la taula, poseu dins la cassola l'aigua, el sake i el kombu i deixeu-ho coure, i al voltant poseu-hi els plats amb les verdures i la carn i els bols amb les salses.