Shabu shabu

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Òscar Massó / Yukihiko Shidara
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys de 30 minuts
  • Restaurant: Icho, Barcelona

INGREDIENTS

  • 120 g de carn Wagyu a làmines fines
  • 120 g de col xinesa
  • 10 g de mizuna
  • pastanaga
  • 50 g de bolet flammulina
  • 50 g de bolet xiitake
  • 3 unitats de ceba tendra
  • Per al brou:
  • 1/2 l d'aigua
  • 100 cc de sake
  • 10 g de kombu
  • Les salses:
  • Ponzu
  • 25 g de salsa de soja
  • 25 g de ponzu (suc de cítric)
  • 15 g de mirin
  • Gomadare:
  • 10 g de sake cuit
  • 30 g de mirin
  • 60 g de vinagre d'arròs
  • 25 g de sucre
  • 60 g de salsa de soja
  • 00 g de pasta de sèsam blanc
  • 100 g de pasta de miso mixta

PREPARACIÓ

Per començar, talleu la col i les cebes tendres a trossos, talleu els bolets flammulina, la pastanaga i la mizuna a rodanxes, i feu uns talls en forma d'estrella sobre els bolets xiitake. Un cop tallades, poseu-les totes en un plat a punt per servir-les.

A continuació, poseu les làmines de carn Wagyu en un altre plat i reserveu-les.

Per fer la salsa gomadare, poseu en un cassó el sucre, la salsa de soja, el mirin, el sake i el vinagre d'arròs i deixeu-ho coure uns minuts.

Quan el sucre estigui desfet, retireu-ho del foc, afegiu-hi la pasta de miso i la pasta de sèsam blanc, remeneu-ho amb el batedor i poseu-ho en un bol a punt per servir.

Per fer la salsa ponzu, poseu en un bol el ponzu, la salsa de soja i el mirin, remeneu-ho bé amb el batedor i poseu-ho en un altre bol a punt per servir.

I ja per acabar, poseu el fornet al mig de la taula, poseu dins la cassola l'aigua, el sake i el kombu i deixeu-ho coure, i al voltant poseu-hi els plats amb les verdures i la carn i els bols amb les salses.
Anar al contingut