Sepionets amb olis aromàtics i mongetes

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Xavi Tranque
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Ovic, Barcelona

INGREDIENTS

  • 400 g de sepionets
  • 400 g de mongetes de Santa Pau (cuites)
  • llorer, farigola, romaní
  • pebre negre i pebre rosa
  • all, pebre vermell i julivert
  • oli d'oliva, oli de gira-sol
  • sal i pebre
  • sal Maldon

PREPARACIÓ

Per fer l'oli d'herbes, poseu en un cassó l'oli de gira-sol, els alls, el llorer, el pebre negre, el pebre rosa, la farigola i el romaní.
Deixeu-ho que confiti a foc lent sense que arribi a bullir. Després, coleu-ho. A continuació, poseu l'oli d'herbes en una paella, afegiu-hi el pebre vermell i remeneu-ho ràpidament per evitar que es cremi. Afegiu-hi les mongetes, que ja haureu salat, i deixeu que s'escalfin dins d'aquest oli. Retireu les mongetes del foc, escorreu-les una mica, afegiu-hi julivert picat i remeneu-ho.

Per fer l'oli d'all i julivert, poseu en un bol el julivert, els alls pelats i l'oli d'oliva. Tritureu-ho amb un túrmix.

A continuació, enrossiu una mica els sepionets en una paella ben calenta sense oli. Només volta i volta. Després, afegiu-hi l'oli, espereu que comencin a inflar-se i ja els podreu retirar de la paella.

I ja per acabar, emplateu les mongetes, poseu els sepionets a sobre i aboqueu-hi per sobre l'oli d'all i julivert. Podeu guarnir els sepionets amb sal Maldon i cibulet picat.