Sèpia estofada amb pèsols i carxofes

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Bernat Harster
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Dadà

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 1 sèpia d'1 kg
  • 2 cebes de Figueres
  • 4 grans d'all
  • 2 fulles de llorer
  • 2 grapats de pèsols
  • 4 carxofes
  • 2 tomàquets madurs
  • 1 got de vi blanc
  • 1 culleradeta de pebre negre en gra
  • oli d'oliva
  • aigua mineral
  • sal

PREPARACIÓ

Per començar, netegeu la sèpia, talleu-la a daus no gaire petits (la pota i el cap també) i sofregiu-la en una cassola amb una mica d'oli fins que deixi anar l'aigua, aproximadament uns 20 minuts.

Mentrestant, talleu la ceba en juliana, lamineu els alls, ratlleu el tomàquets, netegeu les carxofes i talleu-les a vuitens i, quan la sèpia hagi deixat anar tota l'aigua, afegiu-ho tot a la cassola, juntament amb pebre negre en gra i el llorer, i deixeu-ho sofregir tot junt durant 5 minuts. A continuació, poseu-hi el vi blanc, deixeu-ho reduir un minut. Després, aboqueu-hi dos gots d'aigua mineral i deixeu-ho coure durant 20 minuts. Finalment, afegiu-hi els pèsols, rectifiqueu-ho de sal i deixeu-ho coure tot junt durant 10 minuts més.

I ja per acabar, ja podeu emplatar la sèpia amb pèsols i carxofes.