Sen mi (Remenat de fideus 'vermicelli') - Tailàndia

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Krissadakorn Akkala "Chet" (restaurant Thai Gardens), Barcelona

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 200 g de vermicelli
  • 250 g de carn picada de pollastre
  • 8 gambes
  • 1 ceba tendra
  • 1 escalunya
  • 1 pastanaga
  • salsa àcida
  • Per a la salsa àcida:
  • sucre de coco
  • sucre
  • suc de llima
  • aigua
  • all
  • bitxo
  • pebre
  • arrel de coriandre

PREPARACIÓ

Submergiu els vermicelli en aigua calenta una estona i escorreu-los.
Coeu la carn picada de pollastre i les gambes pelades en aigua. Un cop cuit, incorporeu-ho als vermicelli, juntament amb les verdures tallades ben fines.
Aboqueu la salsa àcida per sobre dels vermicelli i barregeu-ho bé.
Per a la salsa àcida, feu un almívar amb l'aigua, el sucre i el sucre de coco (més o menys, una mesura d'aigua per un terç de sucre). Deixeu refredar aquest almívar i després barregeu-hi el suc de llima (la mateixa quantitat que abans heu posat d'aigua per a l'almívar) i una barreja feta amb all, pebre, arrel de coriandre i bitxo, tot ben matxucat.