Semicuit de tonyina amb escabetx de romesco

imatge de recurs
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Jordi Narro
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Univers gastronòmic , L'Hospitalet de Llobregat

INGREDIENTS

  • 1,5 kg de llom de tonyina fresca Per al romesco:- 1 cabeça d'alls
  • 2 nyores
  • 1/2 kg de tomàquet madur
  • 50 g d'avellanes
  • 50 g ametlles- 2 llesques de pa
  • 2 pebrots secs
  • 1 cebaPer a l'escabetx:- oli- vinagre de Xerès- sal
  • pebre- llorer- farigola- all- porro- oli d'oliva
  • sal
  • pebre Per acompanyar:- 1 peça de fulla de roure
  • 1 escarola
  • 1 lollo
  • una mica de coliflor

PREPARACIÓ

Per fer el pa de romesco, col·loqueu en una placa de forn un paper de cuina.
Poseu-hi les llesques de pa tallades ben primes, els tomàquets tallats i sense pell, el pebrot, les nyores, la ceba tallada a la juliana, els alls, les ametlles i els pinyons. Deixeu-ho al forn durant 4 hores a 80 graus. Seguidament, tritureu-ho.A continuació, salpebreu el llom de tonyina i daureu-lo en una paella amb oli.Després, poseu oli, alls, farigola, llorer i porro en una cassola. Quan l'oli estigui ben calent, afegiu-hi el vinagre. Apagueu el foc i afegiu-hi la salsa de romesco, que prèviament haureu preparat, i remeneu-ho.Seguidament, col·loqueu el llom de tonyina en una safata i aboqueu-hi el contingut de la cassola. Deixeu-ho al forn durant 12 minuts a 95 graus.I ja per acabar, talleu el llom de tonyina a rodanxes i arrebosseu-les amb el pa de romesco. Acompanyeu-ho amb unes fulles d'enciam i l'escabetx de coure la tonyina.
Anar al contingut