Seitons amb gavardina i romesco

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Òscar Manresa
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Kauai Gavà Mar, Gavà

INGREDIENTS

  • 1 kg de seitons
  • Farina de blat de moro
  • 2 ous
  • Oli i sal
  • Per al romesco:
  • 6 tomàquets
  • Mitja ceba
  • 1 cabeça d'alls
  • 50 g d'ametlles torrades
  • 50 g d'avellanes torrades
  • 2 nyores
  • 1 vaset d'oli d'oliva
  • 1 vaset de vinagre de xerès

PREPARACIÓ

Per començar, netegeu els seitons retirant el cap i les espines.

Tot seguit, saleu-los, enfarineu-los, mulleu-los en l'ou batut i fregiu-los en una paella amb molt d'oli calent fins que l'arrebossat quedi daurat. Després, retireu-los i deixeu-los a sobre d'un paper absorbent.

Per fer el romesco, poseu les nyores en un bol amb vinagre durant 30 minuts. A continuació, peleu-les i retireu-les llavors per tal que quedi la polpa neta. Poseu en un bol, la polpa de les nyores, les avellanes, les ametlles, els alls, els tomàquets, la ceba, l'oli i el vinagre de xerès i tritureu-ho.

I ja per acabar, emplateu els seitons amb gavardina i poseu-hi una mica de romesco per sobre.
Anar al contingut