Seitons amb alvocat i reducció de garnatxa

INGREDIENTS

  • 12 seitons frescos i grossos

    2 alvocats

    1 llimona (el suc)

    sal, pebre negre

    2 dl de garnatxa de l'Empordà

    sal en escames

    30 g de sucre

    5 g d'alga nori

    30 g de polpa d'olives

    1 dl d'oli d'oliva verge extra

PREPARACIÓ

  1. Traieu els filets dels seitons frescos i poseu-los en una plàtera d'inoxidable. La part de la pell cap amunt.
     
  2. Talleu els alvocats per la meitat, traieu l'os, poseu la polpa en un recipient amb un pols de sal, un xic de pebre i el suc de llimona. Tritureu, que quedi ben fi i emulsionat. Poseu-ho en una mànega de pastisseria a la nevera.
     
  3. Reduïu la garnatxa fins que agafi densitat de xarop. Reserveu.
     
  4. Torreu lleugerament l'alga nori i talleu-la a tires fines.
     
  5. Barregeu la polpa d'olives amb l'oli.
     
  6. Per muntar el plat, poseu una pinzellada de reducció de garnatxa i al damunt una tira de puré d'alvocat al plat.
     
  7. Passeu el bufador per la pell dels seitons perquè quedi lleugerament cuit. Poseu un xic de sucre al damunt de la pell i caramel·litzeu. Poseu els seitons al damunt de l'alvocat.
     
  8. Acabeu amb unes tires d'alga nori pel damunt, unes escames de sal i un cordonet de polpa d'olives.