Schab ze śliwkami (Llom amb prunes) - Polònia
- Programa: Karakia
- Cuina: Izabella Kasprzyk-Obołończyk, Arenys de Mar
INGREDIENTS
- Per a 5 persones:
- 1 kg de llom en una peça
- 8-10 prunes seques sense pinyol
- llet
- sal i pebre
PREPARACIÓ
Feu un tall al llarg del llom, per la meitat però sense acabar-lo de tallar; us ha de quedar obert com un llibre, en dues meitats. Col·loqueu les prunes sense pinyol al mig de la peça i tanqueu el llom amb escuradents. Salpebreu-lo i poseu-lo en una safata de vores altes que pugui anar al forn.
Afegiu-hi llet, més o menys fins a la meitat del llom, i enforneu-ho durant 1 hora a temperatura mitjana. A mitja cocció, aboqueu unes quantes cullerades de llet per sobre del llom perquè no es ressequi. La llet facilita la cocció del llom i fa que sigui més amorós.
Un cop cuit, traieu-lo del forn i feu-ne talls d'un dit de gruix. Disposeu-los en una safata i acompanyeu el llom amb una mica de pa moreno i alguna salsa (vegeu receptes "wyśmienita ćwikła" o "sos witaminowy").
Afegiu-hi llet, més o menys fins a la meitat del llom, i enforneu-ho durant 1 hora a temperatura mitjana. A mitja cocció, aboqueu unes quantes cullerades de llet per sobre del llom perquè no es ressequi. La llet facilita la cocció del llom i fa que sigui més amorós.
Un cop cuit, traieu-lo del forn i feu-ne talls d'un dit de gruix. Disposeu-los en una safata i acompanyeu el llom amb una mica de pa moreno i alguna salsa (vegeu receptes "wyśmienita ćwikła" o "sos witaminowy").