Sate (Broquetes) - Indonèsia

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Lismia Sulastri, Barcelona

INGREDIENTS

  • 1/2 kg de carn de vedella
  • 1/2 kg de pit de pollastre
  • kecap manis (salsa de soja dolça)
  • cacauets
  • ceba
  • Per marinar el sate:
  • coriandre en pols
  • comí en pols
  • gingebre
  • cúrcuma
  • citronel·la
  • tamarinde
  • sucre morè
  • un polsim de sal
  • Per a la salsa "bumbu sate":
  • salsa de cacauets
  • ceba
  • kecap manis
  • sal

PREPARACIÓ

Talleu la carn (tant el pollastre com la vedella) a daus no gaire grossos i deixeu-la en adob des del dia abans amb una barreja feta amb tots els ingredients per marinar-la. És preferible que adobeu cada tipus de carn per separat. L'endemà prepareu les broquetes enfilant els daus de carn i ja les podreu coure a la planxa, a la brasa o a la barbacoa. Per fer la salsa per a l'acompanyament barregeu dues o tres cullerades de salsa de cacauets amb la ceba -trinxada molt petita i fregida en oli suau- un parell de cullerades de kecap manis i un polsim de sal.