Sate (Broquetes) - Indonèsia
- Programa: Karakia
- Cuina: Lismia Sulastri, Barcelona
INGREDIENTS
- 1/2 kg de carn de vedella
- 1/2 kg de pit de pollastre
- kecap manis (salsa de soja dolça)
- cacauets
- ceba
- Per marinar el sate:
- coriandre en pols
- comí en pols
- gingebre
- cúrcuma
- citronel·la
- tamarinde
- sucre morè
- un polsim de sal
- Per a la salsa "bumbu sate":
- salsa de cacauets
- ceba
- kecap manis
- sal
PREPARACIÓ
Talleu la carn (tant el pollastre com la vedella) a daus no gaire grossos i deixeu-la en adob des del dia abans amb una barreja feta amb tots els ingredients per marinar-la. És preferible que adobeu cada tipus de carn per separat. L'endemà prepareu les broquetes enfilant els daus de carn i ja les podreu coure a la planxa, a la brasa o a la barbacoa. Per fer la salsa per a l'acompanyament barregeu dues o tres cullerades de salsa de cacauets amb la ceba -trinxada molt petita i fregida en oli suau- un parell de cullerades de kecap manis i un polsim de sal.