Sardines farcides amb mel

imatge de recurs
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: El Barquet, Tarragona

INGREDIENTS

  • 20 sardines
  • nous
  • 1 culleradeta de poniol
  • 1 culleradeta de comí
  • 4 grans de pebre
  • grans de mostassa
  • 1 cullerada de mel
  • menta
  • oli d'oliva
  • 1/2 l de vi dolç
  • garum

PREPARACIÓ

Per fer aquest plat, primer de tot prepareu el farcit.
En un morter, piqueu-hi les nous i després poseu-hi la mel (servirà per lligar-ho), el poniol, el comí, un parell de boles de pebre i la menta seca. Piqueu-ho fins que n'obtingueu una pasta homogènia. Tot seguit, farciu les sardines (les teniu obertes i netes); poseu-ne poca quantitat i tanqueu-les. Tot seguit, emboliqueu-les totes juntes amb paper d'alumini i assegureu-vos que quedi ben tancat perquè tinguin una cocció més adequada. Reserveu-les. A part, feu la salsa. Poseu en una paella el vi dolç i quan el tingueu reduït, tireu-hi el garum, deixeu que continuï la reducció i afegiu-hi una mica d'oli. Deixeu que vagi fent. Per coure les sardines, poseu el paquet de paper d'alumini damunt d'un colador i coeu-les al vapor durant 5 minuts (depenent de la mida del peix). Retireu-les, desfeu el paper d'alumini, i amb molta cura perquè no se us trenquin, emplateu-les, salseu-les amb la reducció i en acabat decoreu el plat amb uns grans de mostassa i grans de pebre.
Anar al contingut