Sardines en escabetx

  • Programa: Cuines
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Can Morros

INGREDIENTS

  • 1 kg de sardines
  • 1 cabeça d'alls
  • 1 gotet de vinagre
  • 1 gotet d'oli d'oliva arbequina
  • farina
  • pebre vermell
  • farigola
  • llorer
  • sal

PREPARACIÓ

En una paella amb força oli, poseu a fregir els grans d'all, sense pelar i esclafats.
Reserveu-los i, en el mateix oli, fregiu-hi les sardines, prèviament enfarinades. Un cop cuites, aneu-les col·locant en una cassola plana. A la mateixa paella i amb l'oli de la fregida ben calent, tireu-hi un raig de vinagre, la fulla de llorer, el pebre vermell i els alls que heu reservat. Deixeu-ho reduir una estona i tireu-ho damunt de les sardines. Poseu la cassola al foc i deixeu-ho coure tot junt un parell de minuts. Quan ho retireu del foc, afegiu-hi la farigola i deixeu-ho reposar un parell de dies.