Sardines de la costa amb mel i mató

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Diego Alías
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: Ca l'Amador
  • Informació nutricional
    -Obre

    La vitamina D de les sardines, facilita l'assimilació del calci del mató.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 20 sardines de la costa salades
  • 1 l de vinagre de vi
  • 1 l d'oli d'oliva
  • 500 g de vi negre
  • 500 g de sucre
  • 2 o 3 tomàquets cherry
  • 1 ceba tendra
  • mel
  • 4 brots de menta
  • 100 g d'oli verge extra
  • 100 g de mató cremós

PREPARACIÓ

Per començar, filetegeu les sardines, traieu-los les espines i la pell i submergiu els filets en un bol amb el vinagre durant dues hores a temperatura ambient. Passat aquest temps, retireu-les del vinagre i reserveu-les en un altre recipient amb oli d'oliva.

D'aquesta manera us aguantarien una setmana, però també es poden menjar immediatament.

Per fer la reducció de vi negre, poseu el vi negre en un cassó amb el sucre, en la proporció de tant per tant, i porteu-lo a ebullició. Un cop bulli, passeu-lo a foc baix, i deixeu-lo reduir unes dues hores, fins aconseguir una textura de “xarop” de vi.

Mentrestant, talleu els tomàquets a quarts i la ceba tendra en juliana molt fina i reserveu-ho.

I ja per acabar, poseu 10 filets de sardina en un plat, cobriu-los amb la ceba tendra en juliana, a sobre poseu-hi 4 “quenelles” (o croquetes) de mató, al damunt afegiu-hi un tall de tomàquet, envolteu el plat amb mel, creant una forma de quadrat que envolti les sardines, ompliu el quadrat amb l'oli d'oliva verge i unes gotes de reducció de vi i acabeu de decorar el plat amb un brot de menta.
Anar al contingut