Sardines amb patates i tomàquets escalivats

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Manel Jiménez
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Menjador de Can Ravell, Barcelona

INGREDIENTS

  • 12 sardines
  • 8 tomàquets
  • 8 patates rattes
  • 100 g de rúcola
  • cibulet
  • pebre negre Per a la vinagreta:
  • 1 cabeça d'alls
  • 1 cullerada de sucre morè
  • 3 cullerades de vinagre Fòrum
  • 6 cullerades d'oli d'oliva verge
  • sal gruixuda
  • orenga

PREPARACIÓ

Per marinar les sardines, poseu sal gruixuda per sota i per sobre de les sardines netes, i poseu-les a la nevera entre 4 i 8 hores, depenent del seu tamany.
Per confitar els tomàquets, poseu oli d'oliva verge en una plata de forn i afegiu-hi els tomàquets sense pell ni llavors, que prèviament haureu escaldat. Un per un, afegiu-los sal, sucre, orenga i pebre negre. Poseu la plata al forn a 100 graus durant dues hores. Mentrestant, poseu aigua i sal en un cassó. Afegiu-hi les patates amb pell i deixeu-les bullir. Per fer la vinagreta, poseu els alls escalivats, el sucre morè, sal, pebre negre, vinagre i oli d'oliva en un pot, i emulsioneu-ho. A continuació, poseu oli en una paella i salteu-hi les patates, que haureu tallat a rodanxes. Al mateix temps, poseu oli en una altra paella i salteu-hi les sardines, que haureu tallat a filets, i deixeu-les coure només per la part de la pell. Per preparar l'amanida, poseu l'escarola i la rúcola en un bol. Salpebreu-ho, afegiu-hi una mica de vinagreta i barregeu-ho. Finalment, poseu una mica de vinagreta al fons d'un plat. Incorporeu-hi les patates, els tomàquets, l'amanida, les sardines i una mica de cebollí picat