Sardines amb patates i tomàquets escalivats
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Manel Jiménez
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Menjador de Can Ravell, Barcelona
INGREDIENTS
- 12 sardines
- 8 tomàquets
- 8 patates rattes
- 100 g de rúcola
- cibulet
- pebre negre Per a la vinagreta:
- 1 cabeça d'alls
- 1 cullerada de sucre morè
- 3 cullerades de vinagre Fòrum
- 6 cullerades d'oli d'oliva verge
- sal gruixuda
- orenga
PREPARACIÓ
Per marinar les sardines, poseu sal gruixuda per sota i per sobre de les sardines netes, i poseu-les a la nevera entre 4 i 8 hores, depenent del seu tamany.
Per confitar els tomàquets, poseu oli d'oliva verge en una plata de forn i afegiu-hi els tomàquets sense pell ni llavors, que prèviament haureu escaldat. Un per un, afegiu-los sal, sucre, orenga i pebre negre. Poseu la plata al forn a 100 graus durant dues hores. Mentrestant, poseu aigua i sal en un cassó. Afegiu-hi les patates amb pell i deixeu-les bullir. Per fer la vinagreta, poseu els alls escalivats, el sucre morè, sal, pebre negre, vinagre i oli d'oliva en un pot, i emulsioneu-ho. A continuació, poseu oli en una paella i salteu-hi les patates, que haureu tallat a rodanxes. Al mateix temps, poseu oli en una altra paella i salteu-hi les sardines, que haureu tallat a filets, i deixeu-les coure només per la part de la pell. Per preparar l'amanida, poseu l'escarola i la rúcola en un bol. Salpebreu-ho, afegiu-hi una mica de vinagreta i barregeu-ho. Finalment, poseu una mica de vinagreta al fons d'un plat. Incorporeu-hi les patates, els tomàquets, l'amanida, les sardines i una mica de cebollí picat
Per confitar els tomàquets, poseu oli d'oliva verge en una plata de forn i afegiu-hi els tomàquets sense pell ni llavors, que prèviament haureu escaldat. Un per un, afegiu-los sal, sucre, orenga i pebre negre. Poseu la plata al forn a 100 graus durant dues hores. Mentrestant, poseu aigua i sal en un cassó. Afegiu-hi les patates amb pell i deixeu-les bullir. Per fer la vinagreta, poseu els alls escalivats, el sucre morè, sal, pebre negre, vinagre i oli d'oliva en un pot, i emulsioneu-ho. A continuació, poseu oli en una paella i salteu-hi les patates, que haureu tallat a rodanxes. Al mateix temps, poseu oli en una altra paella i salteu-hi les sardines, que haureu tallat a filets, i deixeu-les coure només per la part de la pell. Per preparar l'amanida, poseu l'escarola i la rúcola en un bol. Salpebreu-ho, afegiu-hi una mica de vinagreta i barregeu-ho. Finalment, poseu una mica de vinagreta al fons d'un plat. Incorporeu-hi les patates, els tomàquets, l'amanida, les sardines i una mica de cebollí picat