Sardines, albergínia, iogurt i ametlles

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Carl Borg
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Andaira, Barcelona

INGREDIENTS

  • Per a les sardines:
  • 1/2 kg de sardines
  • 300 cl de vinagre de vi blanc
  • 700 cl d'aigua
  • sal
  • 1 tassa d'oli d'oliva
  • Per al iogurt acidulat:
  • 1 iogurt grec
  • gotes de suc de llimona
  • ratlladura de llimona
  • 3 cullerades d'oli d'oliva
  • sal i pebre
  • 40 g d'ametlles tendres
  • 2 albergínies
  • oli, sal i cerfull

PREPARACIÓ

Per començar, barregeu en un bol el vinagre, l'aigua mineral i la sal,
poseu-hi les sardines a dins i deixeu-ho marinar durant 12 hores. Quan ja estiguin marinades, coleu-les, amaniu-les amb un raig d'oli i reserveu-les en un plat.

A continuació, poseu les albergínies en una safata de forn, amaniu-les amb sal i oli, i deixeu-les coure al forn durant 45 minuts a 180 graus. Seguidament, peleu-les, piqueu-les i amaniu-les amb una mica d'oli i sal.

Per fer el iogurt acidulat, poseu en un bol el iogurt, el suc de llimona, la ratlladura de llimona, l'oli, la sal i el pebre.

I ja per acabar, feu una base de iogurt acidulat al centre del plat, i a sobre poseu-hi una cullerada d'albergínia i les sardines. Podeu guarnir el plat amb una mica de cerfull picat i unes quantes ametlles.