Sardines al forn

INGREDIENTS

  • 16 sardines
  • 4 patates mitjanes
  • 2 tomàquets
  • 1 ceba tendra o normal, mitjaneta
  • 1 fulla de llorer
  • 3 gr d'all
  • 1 branqueta de julivert
  • Suc d'una llimona

PREPARACIÓ

Primer de tot, tallem les patates a mig centímetre de gruix, els tomàquets a rodanxes i la ceba a juliana (com per amanir). Ho posem en una safata per anar al forn i al damunt hi afegim una mica de julivert, sal, oli d'oliva i aigua.

Ho posem al forn durant 20 minuts i quan en faltin 7 o 8 perquè les patates estiguin cuites, hi afegim les sardines i el suc de llimona. Al cap de 5 o 6 minuts, depenent de com siguin de grosses, ja estaran llestes. I si les volem fer filetejades trigaran menys d'un minut, en 45 segons, ja quedaran cuites. El suc de llimona el barrejarem amb aigua i un punt de vinagre, i el tirarem per damunt en el mateix moment de col•locar les sardines.

Bon profit!