Sardina farcida amb tomàquet i olivada
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Jordi Esteve
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Nectari, Barcelona
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 12 unitats de sardina fresca en lloms
- 4 tomàquets vermells
- pa ratllat
- sal en escates
- sal i oli
- Per a l'olivada:
- 100 g d'oliva negra
- 1 anxova
- 1 c/c de tàperes
- 3 c/s d'oli d'oliva
- herbes aromàtiques (farigola, romaní i julivert) en branca
PREPARACIÓ
Per fer l'olivada, poseu en un bol els 100 g d'oliva negra, sense pinyol, l'anxova, les tàperes, l'oli d'oliva i les herbes i tritureu-ho tot amb la batedora fins que quedi una textura molt fina.
A continuació, poseu els tomàquets al forn amb una mica d'oli i sal, fins que estiguin cuits, durant 20 minuts a 180º.
Per fer el farciment, peleu els tomàquets, poseu-los en un bol, piqueu-los, afegiu-hi
el pa ratllat i les fulles aromàtiques esmicolades manualment i rectifiqueu-ho de sal i oli.
Tot seguit, marqueu els lloms de les sardines, pels dos cantons, en una paella amb una mica d'oli.
Finalment, farciu les sardines amb el tomàquet picat i les herbes aromàtiques, de manera que poseu el farciment damunt d'un llom i ho tapeu amb l'altre.
I ja per acabar, pinteu el fons del plat amb l'olivada, poseu tres filets de sardina per plat, amb la pell de cara amunt, i acabeu-ho amb unes gotes d'oli i sal en escates.
A continuació, poseu els tomàquets al forn amb una mica d'oli i sal, fins que estiguin cuits, durant 20 minuts a 180º.
Per fer el farciment, peleu els tomàquets, poseu-los en un bol, piqueu-los, afegiu-hi
el pa ratllat i les fulles aromàtiques esmicolades manualment i rectifiqueu-ho de sal i oli.
Tot seguit, marqueu els lloms de les sardines, pels dos cantons, en una paella amb una mica d'oli.
Finalment, farciu les sardines amb el tomàquet picat i les herbes aromàtiques, de manera que poseu el farciment damunt d'un llom i ho tapeu amb l'altre.
I ja per acabar, pinteu el fons del plat amb l'olivada, poseu tres filets de sardina per plat, amb la pell de cara amunt, i acabeu-ho amb unes gotes d'oli i sal en escates.