Sardina farcida amb tomàquet i olivada

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Jordi Esteve
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Nectari, Barcelona

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 12 unitats de sardina fresca en lloms
  • 4 tomàquets vermells
  • pa ratllat
  • sal en escates
  • sal i oli
  • Per a l'olivada:
  • 100 g d'oliva negra
  • 1 anxova
  • 1 c/c de tàperes
  • 3 c/s d'oli d'oliva
  • herbes aromàtiques (farigola, romaní i julivert) en branca

PREPARACIÓ

Per fer l'olivada, poseu en un bol els 100 g d'oliva negra, sense pinyol, l'anxova, les tàperes, l'oli d'oliva i les herbes i tritureu-ho tot amb la batedora fins que quedi una textura molt fina.

A continuació, poseu els tomàquets al forn amb una mica d'oli i sal, fins que estiguin cuits, durant 20 minuts a 180º.

Per fer el farciment, peleu els tomàquets, poseu-los en un bol, piqueu-los, afegiu-hi

el pa ratllat i les fulles aromàtiques esmicolades manualment i rectifiqueu-ho de sal i oli.

Tot seguit, marqueu els lloms de les sardines, pels dos cantons, en una paella amb una mica d'oli.

Finalment, farciu les sardines amb el tomàquet picat i les herbes aromàtiques, de manera que poseu el farciment damunt d'un llom i ho tapeu amb l'altre.

I ja per acabar, pinteu el fons del plat amb l'olivada, poseu tres filets de sardina per plat, amb la pell de cara amunt, i acabeu-ho amb unes gotes d'oli i sal en escates.
Anar al contingut