Sard amb nyàmera, llima i espinacs

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Vicenç Fajardo
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: La Plaça

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 1,6 kg de supremes de sard
  • 1 kg de nyàmera
  • 400 g d'espinacs
  • 100 g de mantega
  • suc de 4 llimes
  • oli d'oliva
  • sal, pebre i oli
  • lecitina de soja

PREPARACIÓ

Per començar, peleu les nyàmeres, talleu-les a trossos i reserveu-les en dues meitats.

A continuació, una meitat de les nyàmeres reservades col·loqueu-les en una safata amb oli, sal i pebre i coeu-les com si es tractés de patates al forn, a 180 graus, durant 25 minuts. Alhora, l'altra meitat de les nyàmeres poseu-les a coure en un cassó, amb mantega, a foc baix fins que quedin cuites i toves, durant uns 20 minuts aproximadament. Després, passeu-les pel pímer i rectifiqueu-ho de sal i pebre.

Per fer l'aire de suc de llimes, poseu el suc de les llimes i la lecitina de soja en un got de pímer i bateu-ho fins que faci espuma.

Tot seguit, en una paella amb una mica d'oli, ben calenta, deixeu coure el peix primer pel cantó de la pell.

Finalment, en una altra paella salteu els espinacs juntament amb la nyàmera cuita al forn.

I ja per acabar, feu una llàgrima de puré al centre del plat, cobriu-la amb el saltat d'espinacs i nyàmera, poseu-hi el peix a sobre i acabeu-ho amb una cullerada d'aire de llima.