Sant Pere amb gambots, peres i sobrassada

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Jordi Herrera
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Restaurant Manairó, Barcelona

INGREDIENTS

  • 520 g de supremes de gall de Sant Pere
  • 240 g de gambot
  • 40 g de tomàquet madur
  • 1 ceba
  • 1 pastanaga
  • oli d'oliva
  • pebre negre
  • sal
  • llorer
  • 400 g de peres blanquilla
  • 120 g de sobrassada
  • mantega
  • sucre

PREPARACIÓ

Per fer el rostit, poseu en una plata d'anar al forn les verdures tallades a daus grossos, els caps de gambot, el llorer, el tomàquet tallat a quarts, la sal, el pebre, l'oli d'oliva i l'aigua.
Deixeu-ho coure al forn a 180 graus durant 15 minuts.

Mentrestant, poseu un motllo cilíndric en una altra plata d'anar al forn. Fiqueu una mica de sobrassada al fons del motllo i a sobre, les làmines gruixudes de pera que prèviament haureu saltat en una paella amb mantega. Poseu-hi una mica de sal. Deixeu-ho coure al forn durant 6 minuts.

Quan tingueu el rostit fet, traieu-lo del forn i poseu-hi a sobre les supremes de Sant Pere i els gambots. Afegiu-hi una mica de sal i deixeu-ho coure al forn durant 3 minuts. Després, retireu els gambots i deixeu coure la resta 3 minuts més al forn.

I ja per acabar, emplateu la sobrassada amb peres i desemmotlleu-ho. Al cantó fiqueu-hi el Sant Pere i els gambots.