Sant Pere amb gambots, peres i sobrassada
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Jordi Herrera
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Restaurant Manairó, Barcelona
INGREDIENTS
- 520 g de supremes de gall de Sant Pere
- 240 g de gambot
- 40 g de tomàquet madur
- 1 ceba
- 1 pastanaga
- oli d'oliva
- pebre negre
- sal
- llorer
- 400 g de peres blanquilla
- 120 g de sobrassada
- mantega
- sucre
PREPARACIÓ
Per fer el rostit, poseu en una plata d'anar al forn les verdures tallades a daus grossos, els caps de gambot, el llorer, el tomàquet tallat a quarts, la sal, el pebre, l'oli d'oliva i l'aigua.
Deixeu-ho coure al forn a 180 graus durant 15 minuts.
Mentrestant, poseu un motllo cilíndric en una altra plata d'anar al forn. Fiqueu una mica de sobrassada al fons del motllo i a sobre, les làmines gruixudes de pera que prèviament haureu saltat en una paella amb mantega. Poseu-hi una mica de sal. Deixeu-ho coure al forn durant 6 minuts.
Quan tingueu el rostit fet, traieu-lo del forn i poseu-hi a sobre les supremes de Sant Pere i els gambots. Afegiu-hi una mica de sal i deixeu-ho coure al forn durant 3 minuts. Després, retireu els gambots i deixeu coure la resta 3 minuts més al forn.
I ja per acabar, emplateu la sobrassada amb peres i desemmotlleu-ho. Al cantó fiqueu-hi el Sant Pere i els gambots.
Deixeu-ho coure al forn a 180 graus durant 15 minuts.
Mentrestant, poseu un motllo cilíndric en una altra plata d'anar al forn. Fiqueu una mica de sobrassada al fons del motllo i a sobre, les làmines gruixudes de pera que prèviament haureu saltat en una paella amb mantega. Poseu-hi una mica de sal. Deixeu-ho coure al forn durant 6 minuts.
Quan tingueu el rostit fet, traieu-lo del forn i poseu-hi a sobre les supremes de Sant Pere i els gambots. Afegiu-hi una mica de sal i deixeu-ho coure al forn durant 3 minuts. Després, retireu els gambots i deixeu coure la resta 3 minuts més al forn.
I ja per acabar, emplateu la sobrassada amb peres i desemmotlleu-ho. Al cantó fiqueu-hi el Sant Pere i els gambots.