Sangria de vermut i tapes variades

  • Programa: La cuina de l'Isma
  • Cuina: Isma Prados
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • Sangria de vermut
  • angostura
  • vermut negre de bóta
  • grans de mostassa
  • grans de pebre negre
  • ginebró
  • 1 branca de canyella
  • cardamom verd
  • nou moscada
  • claus d'olor
  • anís
  • taronja
  • llimona
  • llimes
  • glaçons
  • Escopinyes amb passió
  • escopinyes de galet
  • fruita de la passió
  • cibulet picat
  • Espàrrecs amb vinagreta de cítrics
  • espàrrecs blancs
  • cibulet picat
  • mandarina
  • taronja sanguina
  • pebre
  • vinagre
  • oli
  • Olives farcides d'anxova
  • olives gordal
  • anxoves
  • fulles d'alfàbrega
  • un raig d'oli d'oliva

PREPARACIÓ

Sangria de vermut
- Posem 1/2 litre de vermut dins d'una gerra
- Afegim uns glaçons a la gerra.
- Tallem a grills la llimona, la taronja i la llima
- Afegim a la barreja una miqueta de cadascuna de les espècies i la branqueta sencera de canyella.
- Ho deixem marinar tot un mínim de 12 hores i un màxim de dos dies.

Escopinyes amb passió
- Posem un cassó amb aigua al foc i, quan l'aigua arrenqui el bull, hi submergim un colador amb les escopinyes fins que s'obrin.
- Posem les escopinyes sense closca dins d'un recipient i, a sobre de cadascuna, una culleradeta de fruita de la passió.

Espàrrecs amb vinagreta de cítrics
1. Pelem els espàrrecs i els coem en una cassola amb aigua i sal. Un cop cuits, els passem uns segons per aigua amb gel.
2. Tallem el cap dels espàrrecs i del cos en fem rodanxes amples. Ho reservem.
3. Tallem la mandarina a grills primets, traient-ne les betes blanques. Fem el mateix amb la taronja.
4. Emplatem els espàrrecs a trossets amb els grills de mandarina i taronja.
5. Per preparar una vinagreta, barregem en un bol una mica de suc reduït de mandarina, un pessic de sal, pebre negre mòlt, vinagre i oli.
6. Remenem la barreja amb una cullera, sense arribar a muntar la salsa i amanim la tapa.

Olives farcides d'anxova
1. Fem un tall fins el cor de cada oliva, sense que es parteixi.
2. Triem les fulles més petites d'alfàbrega i en posem una a sobre de cada mitja anxova.
3. Fiquem dins de cada oliva la mitja anxova amb alfàbrega.
4. Emplatem les anxoves i hi tirem un rajolinet d'oli pel damunt.
Anar al contingut