Sangria de vermut i tapes variades
- Programa: La cuina de l'Isma
- Cuina: Isma Prados
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
INGREDIENTS
- Sangria de vermut
- angostura
- vermut negre de bóta
- grans de mostassa
- grans de pebre negre
- ginebró
- 1 branca de canyella
- cardamom verd
- nou moscada
- claus d'olor
- anís
- taronja
- llimona
- llimes
- glaçons
- Escopinyes amb passió
- escopinyes de galet
- fruita de la passió
- cibulet picat
- Espàrrecs amb vinagreta de cítrics
- espàrrecs blancs
- cibulet picat
- mandarina
- taronja sanguina
- pebre
- vinagre
- oli
- Olives farcides d'anxova
- olives gordal
- anxoves
- fulles d'alfàbrega
- un raig d'oli d'oliva
PREPARACIÓ
Sangria de vermut
- Posem 1/2 litre de vermut dins d'una gerra
- Afegim uns glaçons a la gerra.
- Tallem a grills la llimona, la taronja i la llima
- Afegim a la barreja una miqueta de cadascuna de les espècies i la branqueta sencera de canyella.
- Ho deixem marinar tot un mínim de 12 hores i un màxim de dos dies.
Escopinyes amb passió
- Posem un cassó amb aigua al foc i, quan l'aigua arrenqui el bull, hi submergim un colador amb les escopinyes fins que s'obrin.
- Posem les escopinyes sense closca dins d'un recipient i, a sobre de cadascuna, una culleradeta de fruita de la passió.
Espàrrecs amb vinagreta de cítrics
1. Pelem els espàrrecs i els coem en una cassola amb aigua i sal. Un cop cuits, els passem uns segons per aigua amb gel.
2. Tallem el cap dels espàrrecs i del cos en fem rodanxes amples. Ho reservem.
3. Tallem la mandarina a grills primets, traient-ne les betes blanques. Fem el mateix amb la taronja.
4. Emplatem els espàrrecs a trossets amb els grills de mandarina i taronja.
5. Per preparar una vinagreta, barregem en un bol una mica de suc reduït de mandarina, un pessic de sal, pebre negre mòlt, vinagre i oli.
6. Remenem la barreja amb una cullera, sense arribar a muntar la salsa i amanim la tapa.
Olives farcides d'anxova
1. Fem un tall fins el cor de cada oliva, sense que es parteixi.
2. Triem les fulles més petites d'alfàbrega i en posem una a sobre de cada mitja anxova.
3. Fiquem dins de cada oliva la mitja anxova amb alfàbrega.
4. Emplatem les anxoves i hi tirem un rajolinet d'oli pel damunt.
- Posem 1/2 litre de vermut dins d'una gerra
- Afegim uns glaçons a la gerra.
- Tallem a grills la llimona, la taronja i la llima
- Afegim a la barreja una miqueta de cadascuna de les espècies i la branqueta sencera de canyella.
- Ho deixem marinar tot un mínim de 12 hores i un màxim de dos dies.
Escopinyes amb passió
- Posem un cassó amb aigua al foc i, quan l'aigua arrenqui el bull, hi submergim un colador amb les escopinyes fins que s'obrin.
- Posem les escopinyes sense closca dins d'un recipient i, a sobre de cadascuna, una culleradeta de fruita de la passió.
Espàrrecs amb vinagreta de cítrics
1. Pelem els espàrrecs i els coem en una cassola amb aigua i sal. Un cop cuits, els passem uns segons per aigua amb gel.
2. Tallem el cap dels espàrrecs i del cos en fem rodanxes amples. Ho reservem.
3. Tallem la mandarina a grills primets, traient-ne les betes blanques. Fem el mateix amb la taronja.
4. Emplatem els espàrrecs a trossets amb els grills de mandarina i taronja.
5. Per preparar una vinagreta, barregem en un bol una mica de suc reduït de mandarina, un pessic de sal, pebre negre mòlt, vinagre i oli.
6. Remenem la barreja amb una cullera, sense arribar a muntar la salsa i amanim la tapa.
Olives farcides d'anxova
1. Fem un tall fins el cor de cada oliva, sense que es parteixi.
2. Triem les fulles més petites d'alfàbrega i en posem una a sobre de cada mitja anxova.
3. Fiquem dins de cada oliva la mitja anxova amb alfàbrega.
4. Emplatem les anxoves i hi tirem un rajolinet d'oli pel damunt.