San Choy Bau
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Joan Ferré i Xin Yu
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: La xina, Barcelona
- Informació nutricional -Obre
La cuina oriental es caracteritza per tenir una forta base vegetal i ser pobre en greixos. Diferents estudis han relacionat aquestes característiques amb la major esperança de vida d'aquests països.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 6 bolets xinesos
- 3 cullerades d'oli
- 1 botifarra de porc esmicolada
- 2 cuixes de pollastre tallada a tires
- 2 grans d'all
- 10 g de gingebre
- 1 api
- 50 g de mongetes verdes
- 1 pebrot vermell
- 50 g de castanyes d'aigua
- 2 cullerades de salsa d'ostres
- 2 cullerades de soja líquida
- 2 cullerades de salsa de prunes
- pebre
- 8 fulles d'enciam francès
PREPARACIÓ
Per començar, en un wok amb una mica d'oli salteu el pollastre i la botifarra.
Quan estiguin dauradets, afegiu-hi l'all picat, el gingebre picat, els bolets tallats a trossos, i l'api, la mongeta i el pebrot, tot tallat a la juliana, i salteu-ho durant un parell de minuts. Després, poseu-hi la salsa d'ostres, la salsa de prunes, la soja, les castanyes d'aigua i el pebre i salteu-ho durant un parell de minuts més. I ja per acabar, poseu el saltat sobre les fulles d'enciam, enrotlleu-les com si fos un caneló i ja ho podeu emplatar.
Quan estiguin dauradets, afegiu-hi l'all picat, el gingebre picat, els bolets tallats a trossos, i l'api, la mongeta i el pebrot, tot tallat a la juliana, i salteu-ho durant un parell de minuts. Després, poseu-hi la salsa d'ostres, la salsa de prunes, la soja, les castanyes d'aigua i el pebre i salteu-ho durant un parell de minuts més. I ja per acabar, poseu el saltat sobre les fulles d'enciam, enrotlleu-les com si fos un caneló i ja ho podeu emplatar.