SAMFAINA DE BOLETS AMB OUS A 64ºC I CALAMARSONS

  • Programa: Caçadors de bolets
  • Cuiner: Benvingut Aligué. Restaurant Aligué de Manresa.
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • 1 kg de bolets variats
  • 100 g de salsa de carn
  • 2 cullerades de vi ranci
  • 4 ous frescos
  • 2 cullerades de ceba cuita
  • 50 g de pinyons
  • 200 g de calamarsons
  • Conyac
  • All i julivert

PREPARACIÓ

Començarem fent els ous i els deixarem coure en aigua al forn a 64º durant mitja hora. D'aquesta manera quedarà la clara cuita i el rovell cru.

Mentrestant, netegem i tallem els bolets en trossos ben petits. Saltem tots els bolets per separat. Els deixem al foc uns 4-5 minuts fins que estiguin cuits i aleshores és quan hem d'afegir-hi la sal i el pebre. Ho reservem.

Per fer la samfaina agafarem un cassó amb una mica d'oli, hi sofregirem uns quants pinyons, hi posarem una mica de ceba cuita, una cullerada de vi ranci i finalment hi barrejarem els bolets cuits i hi afegirem un parell de cullerades de salsa de carn. Ho deixarem coure 2-3 min a foc suau perquè quedi ben estofat. Ho retirarem.

Per fer els calamarsons, posem una mica d'oli en una paella a foc alt. Quan l'oli estigui calent hi posem els calamarsons en quantitats petites i els saltem. Ho salpebrem. Hi afegim all i julivert i una mica de conyac. Ho reservem.

Ara ja podem muntar el plat. Posem la samfaina, i a sobre hi posem l'ou que hem trencat prèviament, hi afegim una mica de salsa de carn per sobre i al costat, els calamarsons.