Sambal goreng udang (Gambes fregides) - Indonèsia
- Programa: Karakia
- Cuina: Devy Torrein, Sant Cugat del Vallès
INGREDIENTS
- gambes
- tomàquet
- pebrots picants
- ceba
- alls
- bitxo
- llorer
- galanga
- salsa de peix
- sucre
PREPARACIÓ
Tritureu un parell de tomàquets madurs i els pebrots picants (que podeu substituir per pebrots vermells si no voleu que el plat resulti tan picant). Aboqueu-ho a una paella, on hi fareu un sofregit amb la ceba trinxada, un parell de fulles de llorer, alls i bitxos (depenent de la picantor que hi vulgueu donar) i 3 o 4 talls de galanga. Condimenteu el sofregit amb un parell de cullerades de salsa de peix i una de sucre. Afegiu les gambes a la paella i, un cop cuites, ja les podeu servir. Aquest és un plat que sol envoltar el nasi tumpeng (el con d'arròs típic de les celebracions)