Sambal goreng udang (Gambes fregides) - Indonèsia

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Devy Torrein, Sant Cugat del Vallès

INGREDIENTS

  • gambes
  • tomàquet
  • pebrots picants
  • ceba
  • alls
  • bitxo
  • llorer
  • galanga
  • salsa de peix
  • sucre

PREPARACIÓ

Tritureu un parell de tomàquets madurs i els pebrots picants (que podeu substituir per pebrots vermells si no voleu que el plat resulti tan picant). Aboqueu-ho a una paella, on hi fareu un sofregit amb la ceba trinxada, un parell de fulles de llorer, alls i bitxos (depenent de la picantor que hi vulgueu donar) i 3 o 4 talls de galanga. Condimenteu el sofregit amb un parell de cullerades de salsa de peix i una de sucre. Afegiu les gambes a la paella i, un cop cuites, ja les podeu servir. Aquest és un plat que sol envoltar el nasi tumpeng (el con d'arròs típic de les celebracions)