Saltat d'espardenyes amb carxofes, morro i mongetes

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Francesc Miralles
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Racó d'en Canela, Piera

INGREDIENTS

  • 320 g d'espardenyes
  • 1 morro de porc confitat
  • 4 carxofes
  • 100 g de mongetes del ganxet cuites
  • 1 ceba tendra
  • 1 tomàquet madur
  • all
  • julivert
  • oli d'oliva
  • sal
  • pebre
  • 1 l de brou de carn

PREPARACIÓ

Per començar, salteu una ceba tendra en una paella amb una mica d'oli.
Mentrestant, en una altra paella, salteu una carxofa daurada que, prèviament, haureu tingut amb llimona per evitar que es torni negra. A continuació, afegiu una mica de tomàquet sense llavors i sense pell a la ceba confitada, i remeneu-ho. Després incorporeu-hi un all picat, una mica de julivert i una mica de morro de porc confitat, que prèviament haureu tingut amb oli unes 4 o 5 hores a 80 graus, i torneu-ho a remenar. Tot seguit, salteu les espardenyes salpebrades en una paella amb oli molt calent. A continuació, a la mateixa paella, afegiu-hi les mongetes cuites i una mica de fumet blanc de peix, remeneu-ho i deixeu-ho coure durant 2 minuts. I ja, per acabar, poseu les mongetes, el sofregit i les carxofes al fons del plat, i les espardenyes al damunt.