Saltat de vieires i carxofes amb reducció de vinagre

  • Programa: Cuines
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Fonda Sala

INGREDIENTS

  • 8 carxofes
  • 12 vieires
  • oli, sal i pebre
  • mantega
  • 1 gotet de vinagre de Cabernet

PREPARACIÓ

Comenceu aquest plat preparant les carxofes: netegeu-les i deixeu-ne només la part comestible.
Talleu-les a làmines fines, saleu-les i fregiu-les en una paella amb força oli calent. Un cop estiguin ben daurades, reserveu-les sobre paper absorbent. Pel que fa a les vieires, escalopeu-les i salpebreu-les. Poseu escalfar una paella al foc i poseu-hi a fondre una mica de mantega. Quan s'hagi fos incorporeu-hi les vieires. Quan s'hagin daurat lleugerament, retireu-les del foc i reserveu-les. Per a fer la salsa, poseu a reduir el vinagre de Cabernet a la paella i lligueu-lo amb mantega. Aneu-ho remenant fins que n'obtingueu una textura caramel.litzada. Finalment, munteu el plat amb les carxofes al fons i les vieires al voltant. Napeu-ho amb la reducció de vinagre de Cabernet.