Saltat de verdures

  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    +Obre

    Les verdures són un aliment molt lleuger, riques en aigua, fibra, vitamines i minerals, es recomana prendre'n dues vegades cada dia, i com a mínim una ració en cru.

INGREDIENTS

  • 200 g de Bimi

    1 pebrot verd

    1 pebrot vermell

    2 pastanagues

    1 nap

    1 carbassó

    1 porro

    1 cogombre

    1 alvocat

    1 gra d'all

    125 g mongeta negra

    vinagre de xerès

    pebre blanc

    pebre vermell 

    oli ove

    un manat d'alfàbrega

PREPARACIÓ

Hidratem les mongetes negres a la nevera, 12 hores, amb aigua mineral. 

Un cop hidratades i escorregudes, hi posem les mongetes dins l'olla de pressió i les espantem. Canviem l'aigua quan arrenquin a bullir.

Un cop espantades i amb aigua nova, tapem l'olla i les deixem bullir 35 min. Després les deixem un parell d'hores de repòs, dins l'olla i sense obrir.

Pelem i tallem a la juliana tota la verdura.

Curem la verdura amb sal 20 min a la nevera, hi posem sal grossa marina, tant per sobre com per sota.

Fem un marinat amb un raig de vinagre de xerès, quatre voltes de pebre blanc, una culleradeta de cafè de pebre vermell i un bon raig d'oli ove.

En un bol amb aigua mineral netegem la verdura.

Passem la verdura dins el bol del marinat i la deixem dins, uns 5 minuts.

Posem una paella al foc, hi refreguem un all aixafat amb pell abans de posar-hi un raig d'oli i saltem tota la verdura, menys l'alvocat, durant no més d'un minut.

Saltem una mica la mongeta sense el suc i l'afegim a les verdures.

Ho servim amanit amb l'alvocat en cru i l'alfàbrega.