Saltat de verdures amb tempura de flors de carbassó

  • Programa: Cuines
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Up & Down

INGREDIENTS

  • 4 manats d'espàrrecs verds
  • 600 g de tirabecs
  • 400 g de carbassó
  • 500 g de pèsols
  • 8 flors de carbassó Per a l'emulsió d'oli verge:
  • 2 rovells d'ou
  • oli d'oliva verge
  • sal
  • cebollí
  • aigua Per a la tempura:
  • aigua
  • farina
  • ou
  • sal

PREPARACIÓ

La tempura és la pasta per a arrebossar les flors de carbassó perquè quedin cruixents.
Per a preparar-la, poseu en un bol la farina i mentre hi tireu l'aigua a poc a poc, aneu-ho remenant perquè no se us facin grumolls. Quan tingueu la pasta espessa incorporeu-hi l'ou i deixateu-ho. Arrebosseu les flors de carbassó i fregiu-les en una paella amb l'oli ben calent. Reserveu-les sobre un full de paper absorbent. En una paella ben calenta, salteu-hi les verdures que teniu prèviament escaldades. Primer els espàrrecs, els tirabecs, els carbassons i finalment els pèsols. Saleu-ho i quan els tingueu ben saltats reserveu-los. Per a fer l'emulsió d'oli verge, poseu els dos rovells d'ou amb una mica d'aigua en un bol i al bany maria i deixateu-los amb rapidesa perquè no se us coguin. Quan veieu que comença a canviar de color aneu-hi afegint l'oli sense deixar de remenar. I quan tingueu l'emulsió feta, retireu-la del foc i poseu-hi sal i cebollí tallat petit. Per a muntar el plat, creeu una mica de volum amb les verduretes i les flors de carbassó i salseu-ho amb l'emulsió d'oli verge.