Saltat de pollastre amb salsa cremosa
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Roig Robí, Barcelona
INGREDIENTS
- 1'8 kg de pollastre
- oli, sal i pebre
- 50 g de mantega
- 2 cullerades de farina
- 1 gotet de crema de llet
- 2 rovells d'ou
- brou de pollastre Per aromatitzar:
- 1 ceba tallada fina amb clau
- 1 gra d'all
- 1 branqueta de farigola
- 1/2 fulla de llorer
- suc de llimona
PREPARACIÓ
Salpebreu els talls de pollastre i salteu-los. Quan estiguin rossos, afegiu-hi la ceba picada, una mica d'all picat, 2 claus, mitja fulla de llorer i una mica de farigola.
Espereu que la ceba estigui transparent abans de posar-hi la mantega. Un cop la mantega estigui desfeta, tireu-hi la farina per a lligar la salsa. Després aboqueu-hi el brou, sense que ho cobreixi del tot, tapeu-ho i deixeu-ho 30 minuts a foc baix. Aleshores, reserveu el pollastre i passeu la salsa pel colador xinès. Per acabar-la de lligar, afegiu-hi 2 rovells d'ou batuts amb crema de llet. Remeneu-ho bé i llavors tireu-hi el suc de la llimona. Quan s'hagi espessit incorporeu-ho al cassó amb el pollastre, i quan arrenqui el bull, ja ho podreu emplatar. Podeu acompanyar-ho amb arròs, patates, mongetes...
Espereu que la ceba estigui transparent abans de posar-hi la mantega. Un cop la mantega estigui desfeta, tireu-hi la farina per a lligar la salsa. Després aboqueu-hi el brou, sense que ho cobreixi del tot, tapeu-ho i deixeu-ho 30 minuts a foc baix. Aleshores, reserveu el pollastre i passeu la salsa pel colador xinès. Per acabar-la de lligar, afegiu-hi 2 rovells d'ou batuts amb crema de llet. Remeneu-ho bé i llavors tireu-hi el suc de la llimona. Quan s'hagi espessit incorporeu-ho al cassó amb el pollastre, i quan arrenqui el bull, ja ho podreu emplatar. Podeu acompanyar-ho amb arròs, patates, mongetes...