Saltat de mongeta verda amb bolets i sepionets
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Fèlix Aranda
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Cal Blay vinticinc, Sant Sadurní d'Anoia
INGREDIENTS
- 400 g de mongeta perona
- 200 g de barreja de bolets de temporada
- 600 g de sepionets de platja
- oli d'oliva
- Per al sofregit:
- 200 g de greix de pernil ibèric
- 1 ceba mitjana
- 2 alls
- Per a l'oli de picada:
- 6 ametlles
- 6 avellanes
- 2 carquinyolis
- 1 tassa d'oli d'oliva
- sal, pebre vermell i julivert
PREPARACIÓ
Per començar, en una paella amb una mica d'oli sofregiu el greix de pernil picat.
Quan estigui daurat, afegiu-hi l'all picat i la ceba picada i deixeu-ho sofregir tot junt a foc suau.
A continuació, en una paella amb una mica d'oli salteu els bolets tallats a trossos. Quan estiguin daurats, retireu-los i reserveu-los.
Tot seguit, a la mateixa paella salteu les mongetes tallades a làmines ben primes. Quan estiguin daurades, afegiu-hi els bolets i el sofregit, remeneu-ho bé i deixeu-ho coure tot junt un parell de minuts més.
Per fer l'oli de picada, poseu en un bol les ametlles, les avellanes, els carquinyolis, la sal, el pebre vermell, el julivert i l'oli, i tritureu-ho tot bé amb el túrmix.
Finalment, en una paella amb una mica d'oli salteu els sepionets fins que quedin daurats.
I ja per acabar, emplateu el saltat de mongetes i bolets, poseu-hi els sepionets a sobre i salseu-ho tot amb l'oli de picada.
Quan estigui daurat, afegiu-hi l'all picat i la ceba picada i deixeu-ho sofregir tot junt a foc suau.
A continuació, en una paella amb una mica d'oli salteu els bolets tallats a trossos. Quan estiguin daurats, retireu-los i reserveu-los.
Tot seguit, a la mateixa paella salteu les mongetes tallades a làmines ben primes. Quan estiguin daurades, afegiu-hi els bolets i el sofregit, remeneu-ho bé i deixeu-ho coure tot junt un parell de minuts més.
Per fer l'oli de picada, poseu en un bol les ametlles, les avellanes, els carquinyolis, la sal, el pebre vermell, el julivert i l'oli, i tritureu-ho tot bé amb el túrmix.
Finalment, en una paella amb una mica d'oli salteu els sepionets fins que quedin daurats.
I ja per acabar, emplateu el saltat de mongetes i bolets, poseu-hi els sepionets a sobre i salseu-ho tot amb l'oli de picada.