Saltat de mango i pinya

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Oriol Balaguer
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Bulli-Taller, Barcelona

INGREDIENTS

  • 200 g de mango
  • 200 g de pinya
  • fulles de menta
  • ratlladura de taronja seca Per al fons de vainilla:
  • 100 g de sucre
  • 100 g d'aigua
  • 1 canó de vainilla natural
  • 20 g de vinagre balsàmic Per a la salsa de iogurt:
  • 100 g de iogurt natural
  • 30 g de xarop natural
  • ratlladura de llimona

PREPARACIÓ

Per fer la salsa de iogurt, poseu el iogurt natural en un bol.
Tot seguit, afegiu-hi una mica de xarop i la ratlladura de taronja. Barregeu-ho i incorporeu-hi la ratlladura de llimona. Torneu a barrejar-ho i poseu-ho a la nevera. Mentre la salsa de iogurt es refreda, poseu aigua i sucre en un cassó. Obriu el canó de vainilla, traieu-ne els granets negres i incorporeu-los al cassó. Retireu-ho del foc quan arrenqui el bull. A continuació, poseu sucre en una paella calenta. Quan comenci a fondre's, afegiu-hi els daus de pinya i de mango, una mica de vinagre de Mòdena i el xarop de vainilla tebi. Quan tingueu el saltat de fruites a punt, poseu-lo al centre d'un plat i acompanyeu-lo amb la salsa de iogurt. Finalment, incorporeu-hi ratlladura de taronja i una fulla de menta. I, opcionalment, poseu uns daus de mango en un costat del plat i afegiu-hi una bola de gelat de iogurt al damunt.