Saltat de favetes amb escamarlans
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: La Sala
INGREDIENTS
- 600 g de favetes
- 1 kg d'escamarlans
- 1 gotet d'oli d'oliva
- sal
- 1 got de vi blanc
- 1 tassa de sofregit de tomàquet Per a la picada:
- all i julivert
- ametlles
- avellanes
- el suc del cap dels escamarlans
PREPARACIÓ
Primer de tot escaldeu les faves amb aigua bullint i sal, i quan arrenquin el bull poseu-les en un cassó amb aigua ben freda perquè es trenqui la cocció.
D'altra banda, salteu els escamarlans pelats en una paella amb una mica d'oli i sal, vigileu que no us quedin massa fets. Passats uns minuts, incorporeu-hi les faves escorregudes i deixeu-ho sofregir una mica. Ara poseu-hi el vi blanc i deixeu que redueixi fins a la meitat. Tot seguit, tireu-hi el sofregit de tomàquet (ceba, tomàquet i un all). Mentrestant podeu fer la picada amb l'all i una mica de sal perquè no salti, les ametlles, les avellanes i el julivert. Afegiu-hi el suc dels caps dels escamarlans fescos i una mica d'aigua. Incorporeu la picada a la paella just quan el sofregit comenci a arrencar el bull. Uns minuts després, ja ho podreu emplatar.
D'altra banda, salteu els escamarlans pelats en una paella amb una mica d'oli i sal, vigileu que no us quedin massa fets. Passats uns minuts, incorporeu-hi les faves escorregudes i deixeu-ho sofregir una mica. Ara poseu-hi el vi blanc i deixeu que redueixi fins a la meitat. Tot seguit, tireu-hi el sofregit de tomàquet (ceba, tomàquet i un all). Mentrestant podeu fer la picada amb l'all i una mica de sal perquè no salti, les ametlles, les avellanes i el julivert. Afegiu-hi el suc dels caps dels escamarlans fescos i una mica d'aigua. Incorporeu la picada a la paella just quan el sofregit comenci a arrencar el bull. Uns minuts després, ja ho podreu emplatar.