Saltat de carxofes, calçots i vieira amb romesco

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Gerson Ribal
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: La grava, El Morell (Tarragona)

INGREDIENTS

  • 1/2 kg de carxofes
  • 8 calçots
  • 4 vieires
  • 100 g de favetes
  • 1 gotet de romesco
  • 60 g de blat de moro picat
  • Per a l'oli de picada:
  • 100 g d'oli arbequina verge extra
  • 20 g d'avellanes
  • 20 g de nous
  • 20 g d'ametlles
  • julivert
  • 1 gra d'all
  • sal Maldon

PREPARACIÓ

Per començar, poseu els calçots en una safata i escaliveu-los al forn a 240 graus durant 25 minuts. Després, peleu-los i talleu-los a rodanxes.
A continuació, en una paella amb una mica d'oli salteu les carxofes tallades a daus. Quan estiguin ben dauradetes, afegiu-hi les favetes i les rodanxes de calçot i deixeu-ho coure tot junt.

Tot seguit, en una paella amb una mica d'oli salteu les vieires fins que quedin ben dauradetes.

Per fer l'oli de picada, poseu en un bol l'oli, les avellanes, les ametlles, les nous, el julivert i el gra d'all i tritureu-ho amb el túrmix.

I ja per acabar, poseu una mica de romesco al centre del plat, cobriu-lo amb el saltat de verdures, poseu-hi les vieires a sobre i amaniu el plat amb l'oli de picada, la sal Maldon i el blat de moro picat.