Saltat de carxofes amb vieires
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Jordi Pallàs
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Big Ben, Golmés (Lleida)
INGREDIENTS
- 10 carxofes
- 20 vieires
- 1 copa de vi ranci
- 1 cullerada sopera de mantega
- 1 got de brou de carn (vedella)
- oli de tòfona
- aigua
- julivert
- 1 cullera petita de sucre
- 1/4 de llimona
- sal
- 1 raig de vinagre
PREPARACIÓ
Per començar, talleu les carxofes que, prèviament, haureu fet bullir amb aigua, julivert, llimona, sucre, sal i vinagre, i salteu-les en una paella.
A continuació, salteu les vieires en una altra paella. Quan estiguin una mica daurades, incorporeu-hi el vi ranci i el brou de carn, i deixeu-ho reduir. Tot seguit, incorporeu-hi les carxofes, una mica de mantega, sal i pebre, i remeneu-ho. I ja, per acabar, emplateu les carxofes al centre del plat i col·loqueu les vieires al voltant. Podeu decorar el plat amb una mica d'oli de tòfona.
A continuació, salteu les vieires en una altra paella. Quan estiguin una mica daurades, incorporeu-hi el vi ranci i el brou de carn, i deixeu-ho reduir. Tot seguit, incorporeu-hi les carxofes, una mica de mantega, sal i pebre, i remeneu-ho. I ja, per acabar, emplateu les carxofes al centre del plat i col·loqueu les vieires al voltant. Podeu decorar el plat amb una mica d'oli de tòfona.