Saltat de bròcoli

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys de 30 minuts
  • Informació nutricional
    +Obre

    Aquesta és una recepta molt nutritiva, rica en vitamines, minerals i fibra, i molt lleugera.

INGREDIENTS

  • 1 bròcoli
  • 250 g de mongeta tendra
  • un manat d'espàrrecs de marge
  • 2 pastanagues
  • un manat de raves
  • 200 g de tirabecs
  • 2 grans d'all
  • una cullerada de mantega
  • una branca de romaní
  • un manat d'alfàbrega
  • un grapat de cirerols de pera
  • pebre negre
  • sal
  • sal Maldon
  • oli d'oliva verge extra

PREPARACIÓ

1. Escaldem les verdures. Amb mig litre d'aigua mineral bullint, hi coem durant 3 minuts els tirabecs, els espàrrecs i la pastanaga. Els refredarem amb aigua, gel i sal per tallar-ne la cocció.



2. Amb aquesta mateixa aigua, escaldarem 5 minuts el bròcoli i la mongeta tendra. Ho traiem i ho refredem amb l'aigua i el gel.



3. A l'aigua calenta, hi afegim un all aixafat fins que redueixi l'aigua i només ens en quedi un dit. Colem l'aigua i hi tirem un raig d'oli d'oliva verge extra, una cullerada de mantega i ho corregim de sal.



4. En una paella, hi escalfem un raig d'oli, hi posem un all aixafat, la fulla de romaní i un cop sigui calent hi tirem les verduretes en aquest ordre: el tomàquet i el rave tallat pel mig fins que s'enrosseixen. Després hi posem el bròcoli, mongeta tendra i la pastanaga. Quan comencen a ser rossos finalitzem amb els tirabec i els espàrrecs.



5. Servim amb l'alfàbrega picada per sobre, sal Maldon, un polsim de pebre i un raig d'oli d'oliva verge extra.