Saltat de botifarra amb seques i ceps

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Gerard Solís
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: El Racó, Sant Climent de Llobregat

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 400 g de seques del ganxet
  • 2 botifarres crues
  • 200 g de botifarra negra
  • 100 g de botifarra blanca
  • 200 g de ceps
  • all i julivert
  • oli d'oliva i sal

PREPARACIÓ

Per començar, poseu en remull les mongetes seques la nit abans amb aigua freda. L'endemà escorreu-les i poseu-les bullir amb aigua neta i freda. Quan arrenquin el bull, deixeu-les coure a foc lent durant una hora i mitja aproximadament, depenent de la mongeta. Quan faltin 5 minuts per acabar la cocció, afegiu-hi la sal. Després, escorreu les mongetes i reserveu-les.

A continuació, talleu les botifarres a trossos i escalfeu una paella amb una mica d'oli. Quan l'oli estigui calent, poseu-hi la botifarra crua i, quan estigui daurada, afegiu-hi la botifarra negra, la botifarra blanca i una mica d'all i julivert picat i deixeu-ho enrossir tot junt.

Mentrestant, netegeu els ceps amb un drap, talleu-los a trossos, incorporeu-los a la paella de les botifarres, juntament amb les mongetes del ganxet, rectifiqueu-ho de sal i deixeu-ho coure tot junt durant uns minuts.

I ja per acabar, ja podeu emplatar el saltat.