Salsa de romesco amb oli (DOP) de Siurana i calamars
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: David Solé
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: El Barquet, Tarragona
- Informació nutricional -Obre
Entre les propietats o beneficis de les ametlles destaca el seu gran contingut en fibra i minerals com el magnesi, ferro, potassi o calci.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 800 g de calamars
- picada d'all, julivert i oli
- Per al romesco:
- 1 pebrot sec
- 4 tomàquets
- 4 alls
- 2 llesquetes de pa fregit
- 1 grapat d'ametlles torrades
- 1/2 ceba petita
- vinagre
- sal
- oli (DOP) Siurana
PREPARACIÓ
Per començar, en una paella amb una mica d'oli sofregiu la ceba tallada a la juliana fins que quedi ben dauradeta.
A continuació, poseu els tomàquets, els alls i el pebrot sense llavors en una olla amb aigua bullint i deixeu-ho coure una estona.Per fer el romesco, poseu en un bol la ceba sofregida, els tomàquets pelats, els alls, el pebrot, l'oli, el vinagre, la sal, les ametlles i el pa fregit i tritureu-ho tot amb el túrmix.Tot seguit, en una paella amb una mica d'oli salteu els calamars ja tallats a tires i salats fins que estiguin dauradets.I ja per acabar, emplateu el romesco, poseu-hi els calamars al costat i amaniu-los amb la picada d'all, julivert i oli.
A continuació, poseu els tomàquets, els alls i el pebrot sense llavors en una olla amb aigua bullint i deixeu-ho coure una estona.Per fer el romesco, poseu en un bol la ceba sofregida, els tomàquets pelats, els alls, el pebrot, l'oli, el vinagre, la sal, les ametlles i el pa fregit i tritureu-ho tot amb el túrmix.Tot seguit, en una paella amb una mica d'oli salteu els calamars ja tallats a tires i salats fins que estiguin dauradets.I ja per acabar, emplateu el romesco, poseu-hi els calamars al costat i amaniu-los amb la picada d'all, julivert i oli.