Salsa de romesco amb oli (DOP) de Siurana i calamars

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: David Solé
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: El Barquet, Tarragona
  • Informació nutricional
    +Obre

    Entre les propietats o beneficis de les ametlles destaca el seu gran contingut en fibra i minerals com el magnesi, ferro, potassi o calci.

INGREDIENTS

  • 800 g de calamars
  • picada d'all, julivert i oli
  • Per al romesco:
  • 1 pebrot sec
  • 4 tomàquets
  • 4 alls
  • 2 llesquetes de pa fregit
  • 1 grapat d'ametlles torrades
  • 1/2 ceba petita
  • vinagre
  • sal
  • oli (DOP) Siurana

PREPARACIÓ

Per començar, en una paella amb una mica d'oli sofregiu la ceba tallada a la juliana fins que quedi ben dauradeta.
A continuació, poseu els tomàquets, els alls i el pebrot sense llavors en una olla amb aigua bullint i deixeu-ho coure una estona.Per fer el romesco, poseu en un bol la ceba sofregida, els tomàquets pelats, els alls, el pebrot, l'oli, el vinagre, la sal, les ametlles i el pa fregit i tritureu-ho tot amb el túrmix.Tot seguit, en una paella amb una mica d'oli salteu els calamars ja tallats a tires i salats fins que estiguin dauradets.I ja per acabar, emplateu el romesco, poseu-hi els calamars al costat i amaniu-los amb la picada d'all, julivert i oli.