Salsa de pesto. Salsa Bolonyesa.Raviolis amb salsa de formatges
- Programa: La cuina de l'Isma
- Cuina: Isma Prados
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
INGREDIENTS
- Per al pesto:
- 2 grans d'all
- 30 g de fulles d'alfàbrega genovesa
- 3 cullerades de formatge parmesà ratllat
- 3 cullerades de pinyons
- 50 ml d'oli d'oliva verge extra
- Per a la bolonyesa:
- 400 g de carn picada de vedella
- 3 culleradetes d'orenga seca
- 1 kg de tomàquet triturat
- 1 pastanaga picada
- 1 ceba grossa de Figueres picada
- 2 grans d'all
- Raviolis amb salsa de formatges
- (per a 1 persona)
- 150 g de raviolis frescos
- 50 g de mantega de vaca
- 50 g de nous crues picades
- 100 g de formatges cremosos
- 200 ml de crema de llet
- 50 g de fulles d'espinacs tendres
PREPARACIÓ
Pesto
1. Per començar a fer el pesto genovès posem en un vas de batedora una mica d'alfàbrega, dos grans d'all i força oli d'oliva.
2. Després, hi afegim els pinyons, ratllem el formatge i cap a dins.
3. Unes fulles d'alfàbrega, una espurneta de sal, ara una mica més d'oli...
i a batre-ho tot! Ja tenim fet el pesto!
Bolonyesa
1. Per fer la bolonyesa, comencem marcant la carn i posant-hi un rajolinet d'oli d'oliva. Ara anem desfent la carn amb les mans. Hi afegim més oli i una mica de sal.
2. Posem la carn a la cassola amb oli. Ho amanim amb una mica de pebre i ho anem barrejant a poc a poc. Deixem que la carn es vagi daurant...
3. Mentrestant, ratllem la pastanaga i piquem la ceba. Aixafem els grans d'all i els posem a la cassola. Després afegim a la cassola la pastanaga i la ceba. Esperem que les verdures suïn una mica i hi afegim orenga seca. Hi tirem el tomàquet perquè es vagi fent a poc a poc.
Raviolis amb salsa de formatges
1. Per coure la pasta posem força aigua a bullir. En un cassó, hi posem una mica de mantega i hi afegim els formatges tallats a dauets. Barregem dins el cassó la crema de llet i els formatges. I ho anem remenant.
2. A l'aigua de la pasta, hi posem sal, un rajolinet d'oli i hi tirem els raviolis, que fem baixar amb un colador cap al fons, perquè quedin ben cuits.
1. Per començar a fer el pesto genovès posem en un vas de batedora una mica d'alfàbrega, dos grans d'all i força oli d'oliva.
2. Després, hi afegim els pinyons, ratllem el formatge i cap a dins.
3. Unes fulles d'alfàbrega, una espurneta de sal, ara una mica més d'oli...
i a batre-ho tot! Ja tenim fet el pesto!
Bolonyesa
1. Per fer la bolonyesa, comencem marcant la carn i posant-hi un rajolinet d'oli d'oliva. Ara anem desfent la carn amb les mans. Hi afegim més oli i una mica de sal.
2. Posem la carn a la cassola amb oli. Ho amanim amb una mica de pebre i ho anem barrejant a poc a poc. Deixem que la carn es vagi daurant...
3. Mentrestant, ratllem la pastanaga i piquem la ceba. Aixafem els grans d'all i els posem a la cassola. Després afegim a la cassola la pastanaga i la ceba. Esperem que les verdures suïn una mica i hi afegim orenga seca. Hi tirem el tomàquet perquè es vagi fent a poc a poc.
Raviolis amb salsa de formatges
1. Per coure la pasta posem força aigua a bullir. En un cassó, hi posem una mica de mantega i hi afegim els formatges tallats a dauets. Barregem dins el cassó la crema de llet i els formatges. I ho anem remenant.
2. A l'aigua de la pasta, hi posem sal, un rajolinet d'oli i hi tirem els raviolis, que fem baixar amb un colador cap al fons, perquè quedin ben cuits.