Salsa de maní (Salsa de cacauets) - Chuquisaca, Bolívia

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: María Patricia Mercado, Reus

INGREDIENTS

  • 250 g de cacauets crus
  • aigua
  • oli
  • sal

PREPARACIÓ

Poseu els cacauets crus en remull la nit abans. L'endemà els podreu pelar amb més facilitats.
Un cop pelats, poseu els cacauets en un bol i tritureu-los amb el túrmix amb mig got d'aigua. Us ha de quedar una pasta blanca força espessa.
Aboqueu aquesta pasta a una cassola i feu-la coure, amb un bon raig d'oli i una cullerada de sal. Mentre cou, heu de remenar-ho molt sovint ja que els granets dels cacauets mòlts tenen tendència a baixar i s'enganxarien al fons de la cassola.
Deixeu que aquesta crema de cacauets faci xup-xup ben bé una hora.
Un cop acabada aquesta salsa, la podeu servir sola o bé barrejada amb uns quants chuños bullits i trossejats i haureu preparat un Chuño futi (vegeu recepta a part).