Salmorejo

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    +Obre

    El tomàquet és una hortalissa molt versàtil rica en vitamina C, vitamina E i provitamina A. És antioxidant, ric en minerals com el potassi, i molt ric en fibra.

INGREDIENTS

  • 1 kg de tomàquet pebrot madur
  • Una cullerada de mostassa antiga
  • 1 ceba tendra petita
  • mig pebrot verd italià  
  • 300 g d'oli d'oliva verge extra
  • 8 cebetes envinagrades de pot
  • 4 llesques de pa de pagès sense crosta
  • pebre de Sichuan
  • 2 patates grans
  • 4 ous
  • 100 g d'encenalls de pernil
  • 12 olives negres de Kalamata sense pinyol
  • vinagre de xerès
  • all
  • sal
  • julivert
  •  

PREPARACIÓ

1. Ratllem el tomàquet i el triturem amb el túrmix. Un cop ben triturat, ho posarem en una safata sobre de les llesques de pa i deixarem que humitegi uns 15 minuts.
2. Passat aquest temps, els posarem en un got americà amb el mig gra d'all tallat petit, la cullerada de mostassa, la ceba tendra tallada petita, el pebrot verd pelat i tallat petit, les cebetes, la mica de pebre de Sichuan, la sal i el vinagre de xerès, i ho triturarem. Després ho colarem tot pel xino per treure'n la polpa i les llavors.
3. D'altra banda, bullim les patates sense pelar amb aigua i sal. Les pelem i les tallem a quadradets. Agafem les olives i les tallem a quadradets i ho anem barrejant tot, juntament amb el pernil, també tallat a quadradets.
4. Bullim els ous amb aigua, un raig de vinagre i un polsim de sal durant 8 minuts. Un cop han bullit, els refredem de seguida i els pelem. El rovell ens haurà quedat cremós.
5. Servim la barreja de pernil, olives i patata amb un rajolí d'oli d'oliva verge extra i julivert picat, l'ou al mig i, al voltant del plat, el salmorejo. Ens l'hem de menjar barrejant-ho tot, agafant una mica de cada cosa.